Volledig scherm
Heseveld ruim een week na het schietincident. © Paul Rapp

70 tips na uitzending over schietpartij Heseveld

NIJMEGEN - De politie heeft 70 tips ontvangen naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht over het schietincident in de Nijmeegse wijk Heseveld. Dat zegt een politiewoordvoerder. 

Vrijdag 21 september schoten onbekenden op klaarlichte dag ter hoogte van de Steven Vennecoolstraat en de Daniëlsweg met een vuurwapen op elkaar. Daarbij zijn zeker vijftien schoten gelost.

Niemand raakte gewond bij het schietincident. De schutters wisten te ontkomen. Eén ter voet, de ander in een Volkswagen Polo of Golf, samen met een bijrijder. Vooral over de vluchtauto zijn tips binnengekomen, aldus de politiewoordvoerder.  Omdat het onderzoek nog in volle gang is, wil hij verder geen uitspraken doen over de aard van de tips.

Liquidatiepoging

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht uitte de politie al het vermoeden dat het om een gerichte aanslag en dus een liquidatiepoging gaat. 

Enkele weken voor het schietincident is een paar straten verderop, ter hoogte van de Lieven de Keystraat, een auto volledig uitgebrand. Ook bij die autobrand, die doelbewust is aangestoken, leek het te gaan om een gerichte actie. 

Geruchten in de buurt dat de autobrand en liquidatiepoging met elkaar verband houden, worden door de politiewoordvoerder echter ontkracht: ,,Zover als wij nu weten is er geen verband." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?
    PREMIUM
    video

    De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwa­gen­be­drijf: was er nu wiet of niet?

    NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.