79 Nijmegenaren met corona in ziekenhuis, geen nieuwe sterfgevallen

NIJMEGEN - 79 Nijmegenaren worden op dit moment in ziekenhuizen behandeld aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Dat zijn er 7 meer dan gisteren. Er zijn in de Waalstad geen nieuwe sterfgevallen bekend die gerelateerd zijn aan Covid-19.  

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat het aantal Nederlanders waarvan is vastgesteld dat ze zijn overleden aan corona de afgelopen 24 uur met 134 is gestegen naar 1173. Er kwamen landelijk 447 nieuwe patiënten bij die in een ziekenhuis zijn opgenomen.

Gisteren werden er nog 175 sterfgevallen toegeschreven aan het virus en werden er 722 besmette mensen opgenomen in een ziekenhuis. ‘De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden’, stelt het RIVM. Eerder op de dag vertelde RIVM-directeur Jaap van Dissel al dat ‘de besmettingsgraad minder lijkt te worden’. Daarbij benadrukte hij dat de huidige maatregelen nog een tijd nodig zullen blijven om zo een opleving te voorkomen.

Regio

Het afgelopen etmaal zijn drie Wijchenaren met het coronaklachten in een ziekenhuis opgenomen. In totaal liggen er nu 30 Wijchenaren in een hospitaal. Berg en Dal telt sinds gisteren 17 opgenomen inwoners, 2 meer dan gisteren. In Druten en Heumen moest 1 inwoner worden opgenomen, waarmee de totalen uitkomen op 13 en 8 inwoners.  In Beuningen (12), Grave (10) en Mook en Middelaar (3) bleef het aantal opgenomen inwoners gelijk.

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.