Onderzoek bij de ANAC na de schietpartij.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek bij de ANAC na de schietpartij. © Waldie Rutten

8 jaar cel voor gruwelijke schietpartij bij Anac in Nijmegen

De rechtbank in Arnhem heeft een 22-jarige man uit Den Haag woensdag veroordeeld tot 8 jaar cel nadat hij 2 november 2019 een Nijmeegse drugsverkoper bijna doodschoot bij de ANAC carwash. De Hagenaar kwam met een chauffeur naar Nijmegen toe, omdat hij drugs zou kopen van de Nijmegenaar. De straf is zoals de officier van justitie 2 weken geleden ook had geëist.

7 reacties

 • Bjorn

  2 jaar geleden
  Risico van het vak.
 • Willem Tienen

  2 jaar geleden
  Dat is onzin. Ze komen speciaal hier naar toe voor een ripdeal. Niet omdat hier meer te krijgen is.
 • Dichtbij

  2 jaar geleden
  Dit soort gasten kan beter bij de Anac of de McDonalds gaan WERKEN ipv elkaar het leven zuur maken. Dan hoeft er ook niemand de bak in.
 • Robin Vries

  2 jaar geleden
  Wat een onzin en verkeerde aannames. Bah bah. Dus omdat ze naar Nijmegen kwamen is dat omdat er hier meer te koop is? Hoe leg jij die link? Daarbij is het ook totale onzin. In Den Haag, Amsterdam en toch ook het veel dichter gelegen Rotterdam ( waar de meeste drugs ons land in komt) is de drugscriminaliteit vele malen erger dan in Nijmegen. 
 • Mediavirus

  2 jaar geleden
  Als ze helemaal uit den Haag hierheen komen om drugs te kopen weet je gelijk hoe erg het is, waarom gingen ze niet naar Amsterdam? Omdat er hier dus nog meer te koop is en dat verbaast me niets met zoveel dealers op straat.
 1. Ook slachtoffer Anac-schietpartij voor rechter; camerabeelden ripdeal in rechtszaal getoond
  PREMIUM

  Ook slachtof­fer Anac-schietpar­tij voor rechter; camerabeel­den ripdeal in rechtszaal getoond

  ARNHEM – Niet alleen een 22-jarige Hagenees staat op 28 oktober terecht voor een schietpartij bij de Anac aan de Energieweg in Nijmegen in november vorig jaar. Ook de 27-jarige Arnhemmer die vol in zijn gezicht werd geraakt en zijn vriendin moeten zich die dag voor de rechter verantwoorden. Camerabeelden van wat vermoedelijk een uit de hand gelopen ripdeal was, zullen in de rechtszaal worden vertoond.
 2. Schietpartij bij Nijmeegs tankstation leest als bloederig horrorscript: kind van passant werd onder dashboard gelegd
  PREMIUM
  Update/ Video

  Schietpar­tij bij Nijmeegs tankstati­on leest als bloederig horror­script: kind van passant werd onder dashboard gelegd

  NIJMEGEN - De scene waarin een 29-jarige Nijmegenaar en zijn 33-jarige Nijmeegse vriendin belandden toen hij 150 gram heroïne zou verkopen bij tankstation ANAC in Nijmegen, leest als een bizar en bloederig filmscript. De officier van justitie eiste woensdag 8 jaar cel tegen de 22-jarige beoogde koper uit Den Haag, voor poging tot doodslag, wapenbezit en het bezit van vals geld.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.