Loetje Janssen uit de Kolping op zijn niet rokende maar wel stinkende brommer op de Grote Markt. Hij liet eerder weten tegen het brommerverbod te zijn. ,,Klote. Al begrijp ik het verbod wel. Die oude brommertjes stinken de pan uit. Ken nooit goed voor ‘t milieu zijn. Maar de paar spaarcenten die ik heb, dok ik liever niet voor een elektrische scooter. Dan doe ik de kluskist in de toekomst wel achterop de fiets.”
Volledig scherm
Loetje Janssen uit de Kolping op zijn niet rokende maar wel stinkende brommer op de Grote Markt. Hij liet eerder weten tegen het brommerverbod te zijn. ,,Klote. Al begrijp ik het verbod wel. Die oude brommertjes stinken de pan uit. Ken nooit goed voor ‘t milieu zijn. Maar de paar spaarcenten die ik heb, dok ik liever niet voor een elektrische scooter. Dan doe ik de kluskist in de toekomst wel achterop de fiets.” © Gerard Verschooten

800 euro voor wie in Nijmegen zijn vervuilende brommer inruilt voor een elektrische

NIJMEGEN - 400 euro sloopvergoeding voor elke brom- of snorfiets met benzinemotor van voor 2011 die in Nijmegen rondrijdt. En maximaal 400 euro extra voor wie meteen een nieuw elektrisch exemplaar aanschaft. De gemeente Nijmegen maakt met deze subsidies serieus werk van het zorgen voor schonere lucht in de stad.

27 reacties

 • Trump

  2 maanden geleden
  En dan die enorme houtverbrandsovens nog eens die GL zonodig met subsidie hier wilde hebben.
 • Trump

  2 maanden geleden
  Er komen elektrische brommers voor terug hoor, en die hoor je niet eens als ze je van achter inhalen of vol gas door het winkelend publiek in de stad scheuren.
 • Nimma86

  2 maanden geleden
  Stadbussen in Nijmegen rijden op groen gas en een aantal ook elektrisch. 
 • Nimma86

  2 maanden geleden
  Waarom moeten mensen altijd gelijk zo negatief doen en vergelijken. Alle beetjes helpen! Het centrum word steeds meer autoluw gemaakt en als er ook geen vervuilende brommers meer mogen rijden dan is dat voor het centrum gebied al een win. En zo word er telkens weer wat aangepast door de jaren heen zodat we een steeds schonere lucht krijgen. Ook komen er steeds meer schonere boten en ook bij auto's word elektrisch rijden gepusht en komen er milieuzones. Beetje bij beetje. Dan komen we er
 • Jong

  2 maanden geleden
  Als je in nijmegen kijk hoeveel SUV-auto’s rijden benzineslurpende auto’s.En een groene golf met verkeerslichten in nijmegen bestaat niet.Iedereen staat door deze stoplichten heel wat uit te uitlaatgassen te produceren, die deze brommers en scooters bij lange niet produceren.Dan tel ik de boten op de Waal het vrachtverkeer op de Industrieweg, boesewinkel met de asfaltfabriek enz nog niet mee, dit is Jan met de Pet hun vervoersmiddel ontnemen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Nijmegen e.o.