Bussen en overstekend horecapersoneel op de Waalkade.
Volledig scherm
Bussen en overstekend horecapersoneel op de Waalkade. © Gerard Verschooten

‘85 procent van bussen rijdt te hard op Waalkade’

NIJMEGEN - Horecazaken aan de Waalkade klagen over de grote hoeveelheid bussen die over de vernieuwde boulevard rijden. Veel chauffeurs passeren dan ook nog eens met een te veel hoge snelheid, aldus de klagers. Wethouder Hariët Tiemens gaat met busmaatschappij Breng in overleg over het rijgedrag van de chauffeurs op de kade. 

Dat beloofde ze gisteren nadat bedrijfsleider Arjun Jones van Dock 17 zich namens alle horecazaken had beklaagd over de onveiligheid op de vernieuwde Waalkade.

Jones vertelde dat hij enige tijd aan de kant van de weg heeft gestaan om te turven hoeveel lijnbussen de maximum snelheid van 30 kilometer per uur overschrijden. ,,Dat was 85 procent, waarbij de meesten ook nog eens twee keer te hard reden.” 

Dit is toch een wandelgebied

Verder beklaagde hij zich er over dat medewerkers met dienbladen vaak met moeite kunnen oversteken en dat buschauffeurs ze zeker niet hoffelijk voor laten gaan. ,,Terwijl dit toch een wandelgebied is. Op deze manier is het zeker niet veilig.” Eerder beklaagden ook al veel omwonenden zich over de tientallen lijnbussen die nu over de Waalkade rijden. Ze stellen voor de lijnen via de singels te laten lopen.

Volgens wethouder Tiemens is het het ook niet gezegd dat de grote hoeveelheid bussen van nu ‘de definitieve situatie’ is. ,,Ze rijden daar nu vanwege de werkzaamheden aan de Waalbrug.” Als de brug klaar is, zouden veel bussen ook weer over de singel kunnen rijden. Verder komen er in de toekomst hoogwaardige buslijnen, snel en met hoge frequentie, die via De Oversteek gaan rijden om zo ook Nijmegen-West en het Waalfront gaan bedienen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.