Volledig scherm
Ontwerp van het kantoorpand aan de Wijchenseweg. © Langbroek Architecten

Aan de Wijchenseweg verrijst een nieuwe kantoorreus

NIJMEGEN - Er verrijst een nieuw kantoorpand van zes verdiepingen aan de Wijchenseweg, op de grens van Nijmegen en Wijchen. De eerste huurcontracten zijn getekend. ,,Er is behoefte aan kantoren. In de crisis is er bijna niks bijgebouwd en inmiddels zijn kantoren opgesoupeerd”, zegt Pieter Haanappel van Verbeek Bedrijfsmakelaars in Nijmegen.

Reden voor R’Estate om tóch te gaan bouwen. Deze Nijmeegse ontwikkelaar en verhuurder heeft voornamelijk bedrijfspanden en kantoorruimtes op bedrijvencentra Kerkenbos en Bijsterhuizen in de stad. 

De  nieuwe kantoorlocatie aan de Wijchenseweg, pal naast Planon, is een van de laatste kavels in de Brabantse Poort, het gebied tussen Dukenburg en Lindenholt. Het nieuwe kantoorgebouw gaat 6850 vierkante meter tellen; elke verdieping is 1.000 vierkante meter. 

Vraag neemt toe

Volledig scherm
De plek aan de Wijchenseweg waar een nieuw kantoorpand komt. © Google Streetview

Nijmegen kan wel extra kantoorruimtes gebruiken. De vraag neemt toe na de crisis, merken de makelaars in de stad. Bedrijven die uitbreiden, nieuwkomers en zzp’ers die met hun onderneming doorgroeien, zoeken ruimte.

,,Er is best veel vraag naar nieuwe kantoren”, zei makelaar Sjoerd Roelofs van Strijbosch-Thunnissen eerder. Vooral zakelijke dienstverleners als ict-bedrijven en callcentra zoeken naar locaties dicht bij openbaarvervoerknooppunten. 

In Nijmegen is nog 14.000 vierkante meter kantoorruimte te huur of te koop. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.