Aanhanger omgevallen na botsing met het berucht lage viaduct van de Oversteek

VideoNIJMEGEN - Bij het viaduct onder de brug De Oversteek in Nijmegen is maandagochtend een aanhanger met bouwmaterialen omgevallen nadat hij het viaduct geraakt had. Het is het zoveelste incident bij het viaduct, dat slechts 2,90 meter hoog is. Er raakte niemand gewond.

De automobilist uit Nijmegen was met een aanhanger met bouwmaterialen op weg naar een bouwplaats in Nijmegen. ,,Ik lette even niet op en daar was het al raak’’, zegt hij terwijl het verkeer over de stoep langs de gestrande aanhanger rijdt. De auto is door de val van de aanhanger met de achterkant van de grond gekomen. ,,Het is me al eerder overkomen. Het viaduct is erg laag. Dat zouden ze duidelijker moeten maken.’’

Volledig scherm
De auto met de omgevallen aanhanger. © Menno Pols/DG

Op het viaduct zit een bord dat de hoogte aangeeft. Op vier toegangswegen tot de onderdoorgang staan bovendien blauwe en witte borden met een rode rand die de beperkte hoogte aangeven, veelal op plekken waar de automobilist nog kans heeft een andere route kiezen. 

Het viaduct voert de Weurtseweg onder de aanbrug van De Oversteek door. Het is een tijdelijke verbinding. Iets ten noorden van de Weurtseweg is nog een viaduct, waar de Laan van Oost-Indië onder de Oversteek doorgaat. Als die Laan op de Weurtseweg is aangesloten, wordt het viaduct in de Weurtseweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanwege de bouw van de wijk waar die weg doorheen loopt, zal dat vermoedelijk pas in 2022 zover zijn.

Sinds het viaduct er is rijden met regelmaat vrachtwagens en bussen zich klem.

Volledig scherm
De aanhanger viel om na een botsing met het lage viaduct. © Menno Pols/DG
Volledig scherm
Een automobilist is met zijn lading tegen de onderdoorgang van de Oversteek gebotst in de Weurtseweg. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.