Volledig scherm
Het UWV ziet het aantal WW-uitkeringen verder dalen. © ROBIN UTRECHT

Aantal WW'ers in Rijk van Nijmegen verder gedaald

NIJMEGEN - De daling van het aantal mensen met een WW-uitkering in Rijk van Nijmegen zet door. Eind september stond de teller bij het UWV op 5.464 WW-uitkeringen. Dat is 20 procent lager dan een jaar geleden.

Het aantal WW-uitkeringen stabiliseerde tijdens de zomermaanden, maar gaat nu weer omlaag. In september daalde het aantal uitkeringen met 133. 

Uit de cijfers van het UWV blijkt tevens dat veel werklozen relatief snel weer een andere baan vinden. In Rijk van Nijmegen loopt 46 procent van de WW-uitkeringen minder dan een half jaar. Ze doen dus pas sinds kort een beroep op de WW. Door de gunstige arbeidsmarkt stromen veel mensen relatief snel weer uit. 

Dit geldt overigens niet voor alle WW’ers. Ongeveer een op de drie doet al langer dan een jaar een beroep op een (gedeeltelijke) WW-uitkering.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.