Leeg klaslokaal
Volledig scherm
PREMIUM
Leeg klaslokaal © Shutterstock

Aantal ziekmeldingen groeit explosief in onderwijs: soms wel 15 procent in quarantaine

NIJMEGEN - Drie kuchjes en je kunt naar huis. Scholen nemen geen enkel gezondheidsrisico op dit moment en daardoor zit zeker 10 procent van de leerlingen van Nijmeegse middelbare scholen thuis. Sommige scholen zien de ziekmeldingen al oplopen richting 15 procent. De thuiszitters kunnen de lessen via een live-stream volgen.

20 reacties

 • Graven

  4 maanden geleden
  De maatregelen gebeuren toch gewoon vanuit realiteitsbesef! Vreemde reactie Wolt? Hoezo mentale staat van Nederland?
 • karin

  4 maanden geleden
  moeder thuis met Carona verschijnsel misschien heeft ze het pa brengt kind naar school  en toch zeg ik hou de kinderen thuis als 1 vd ouders verschijnsel heeft 
 • Tajom

  4 maanden geleden
  Zeer zorgelijk want goed onderwijs is cruciaal voor een goede toekomst. Draaien we niet een beetje door in Nederland met de verkoudheden en de kuchen?
 • HATERT024

  4 maanden geleden
  Welk feit ? 99 procent die het krijgt houd er helemaal geen schade aan over . Alleen de 1 procent die langdurig op de IC ligt houd er problemen aan over. Moeten we daarvoor de hele wereld op slot gooien ? Het is een nieuw soort griepvirus waar de mens medisch steeds meer vat op krijgt . We hebben nu lang genoeg voorzichtig gedaan. Mensen verliezen hun baan , kinderen missen school , sociaal contact verwaterd en andere takken van de zorg liggen zo goed als stil . Terug naar normaal ! 
 • Ikwilgeenprik

  4 maanden geleden
  Inderdaad, waar blijven de getallen? En dan ook alle getallen, ook over de laatste jaren...Dit jaar zijn er plotsklaps geen gewone griepdoden geweest, hoe kan dat nou?
 1. Nijmeegse supermarkten mogen ook ’s nachts laden en lossen

  Nijmeegse supermark­ten mogen ook ’s nachts laden en lossen

  NIJMEGEN - Supermarkten mogen tot en met dinsdag 9 februari vrachtwagens de hele dag en nacht laten laden en lossen. Normaal moet dat tussen 07.00 en 23.00 uur gebeuren, maar vanwege de coronacrisis knijpt de gemeente Nijmegen een oogje toe en is het bevoorraden 24 uur per etmaal toegestaan. Ook mogen de essentiële winkels nu op zondag net zolang geopend zijn als doordeweeks: van 06.00 uur tot aan het begin van de avondklok.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter
  Play

  Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok

Nijmegen e.o.