Volledig scherm
Aart Garssen gaf vorig jaar als hoofd van de regionale recherche een persconferentie over het onderscheppen en ontcijferen van versleutelde telefoons uit het criminele circuit. © ANP

Aart Garssen nieuwe politiechef Gelderland-Zuid

NIJMEGEN - Aart Garssen (55) wordt de nieuwe politiechef van het district Gelderland-Zuid. Hij is nu nog de recherchebaas van Oost-Nederland (Gelderland, Overijssel) en tevens landelijk portefeuillehouder cold cases.

In Nijmegen is hij de opvolger van de vertrokken districtschef Lute Nieuwerth, die de politie landelijk diverser moet maken. Sinds 2012 gaf Garssen leiding aan de regionale recherche.

Hij maakte naam met de zaak van de Posbankmoord, de moord op Alex Wiegmink die in 2016 na 13 jaar werd opgelost. Vorig jaar bleek zijn dienst ook digitaal haar mannetje te staan. Het lukte om beveiligde chats van criminelen live mee te lezen. De recherche zorgde ook voor een snelle doorbraak in de grootste moordzaak uit de Twentse geschiedenis: in november 2018  werden vier mannen in een growshop doodgeschoten. Ook formeerde Garssen het reviewteam dat in het diepste geheim de zaak Nicky Verstappen opnieuw doorspitte. Later werd Jos Brech gearresteerd.

‘Zin in’

Garssen begint op 1 juni. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in.” Hij is bekend met het district, dat grofweg een gebied van Culemborg, Tiel  tot Nijmegen en omgeving beslaat. Hij werkte eerder in Tweestromenland en was jarenlang politiechef van Nijmegen. Hij maakte toen de moord op de linkse activiste Louis Sévèke mee. De topdrukte voor de politie rondom de Vierdaagse is gesneden koek.

In Gelderland-Zuid kan een agent zijn hart kan ophalen, vindt Garssen. ,,Alles wat het werk van een politieman aantrekkelijk maakt kun je er vinden: van grote stedenproblematiek tot drugsdumpingen op het platteland.” Garssen liep recent al mee. Hij deed dienst als mountainbiker bij de gele hesjes demonstratie in Nijmegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.