Volledig scherm
De uitreiking van de kinderlintjes. © DG

Acht jonge, Nijmeegse superhelden krijgen kinderlintje

NIJMEGEN - Acht jonge, Nijmeegse superhelden tot en met 11 jaar hebben woensdagmorgen op het stadhuis uit handen van burgemeester Hubert Bruls een kinderlintje ontvangen. Het was voor de elfde keer dat de lintjes werden uitgereikt aan kinderen uit Nijmegen die het afgelopen jaar 'iets bijzonders hebben gedaan'.

Met een smoesje werden de prijswinnaars naar het stadhuis gelokt. Zo dachten sommige kinderen dat ze een rondleiding zouden krijgen door het stadhuis of dat ze een nieuwe identiteitskaart gingen aanvragen. Presentator Jochem van Gelder maakte in een volle raadzaal van het stadhuis duidelijk dat de kinderen er om een heel andere reden waren.

Initiatieven
De initiatieven waarvoor de kinderen zijn onderscheiden, zijn heel divers. Zo ontving Julian Emers (10) een lintje vanwege het schoonhouden van de Grotestraat. Marit van der Mee (10) heeft haar oma gered die van de fiets viel en Daan Cuijten (10) heeft in de herfstvakantie pannenkoeken gebakken voor kinderen in Gambia. Wedstrijdzwemster Thera Janssen (11) viel in de prijzen vanwege uitzonderlijke zwemprestaties en de 9-jarige Lars Westra heeft zijn eigen bedrijf Visie van kinderen opgericht, waarmee hij bedrijven en organisaties meer naar kinderen wil laten luisteren.

Brand
Emotioneel was de uitreiking van drie lintjes aan Fender (8), Roemer (6) en Moon (10) Couvreur. Zij raakten afgelopen mei betrokken bij een ernstige brand in de tuin, waarbij Fender diepe derdegraads brandwonden opliep op een groot deel van zijn lichaam. Vier maanden lang lag hij in verschillende ziekenhuizen. "Van de brand zelf herinner ik me niet veel meer, maar ik ben zowel van buiten als binnen veranderd. Het was een hele heftige tijd", aldus Fender.

Lees meer over de lintjes in De Gelderlander, editie Nijmegen, van donderdag 1 december of in onze online krant

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.