Volledig scherm
© ANP XTRA

Acht maanden cel voor dronken chauffeur op A73 nadat familielid arm verliest

ARNHEM/ NIJMEGEN - Acht maanden cel luidt vandaag het vonnis voor een dronken chauffeur die vorig jaar februari een ernstig ongeluk veroorzaakte op de A73 bij Nijmegen. 

Het gaat om een 38-jarige man uit Kleve. Bij het ongeluk liep een 26-jarig familielid naast hem ernstig hersenletsel op; ook moest zijn arm worden geamputeerd. 

Slachthuis

De man was met een bedrijfsauto op weg naar het werk bij het slachthuis in Boxtel. Behalve het slachtoffer zat er nog een vrouw in de auto. Zij kwam met de schrik vrij. Andere collega’s en familieleden waren niet meegegaan omdat ze al vermoedden dat de chauffeur had gedronken. Ze probeerden hem nog tegen te houden, maar dat lukte niet.

Te hard

De chauffeur reed veel te hard en botste achterop een vrachtwagen. De bedrijfsauto schoof daarbij ver onder de vrachtwagen. Vervolgens botste hij tegen de middengeleider. Hij bleek twee keer zoveel alcohol in zijn bloed te hebben als is toegestaan.

De rechtbank legde hem naast de gevangenisstraf een rijverbod op van drie jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.