Politie surveilleert zaterdagmiddag in het Kronenburgerpark. Bekeuringen worden niet uitgedeeld. Hoewel het druk is, lijken zonaanbidders zich in tegenstelling tot een dag eerder aan de coronamaatregelen te houden.
Volledig scherm
Politie surveilleert zaterdagmiddag in het Kronenburgerpark. Bekeuringen worden niet uitgedeeld. Hoewel het druk is, lijken zonaanbidders zich in tegenstelling tot een dag eerder aan de coronamaatregelen te houden. © Paul Rapp

Achttien boetes van 390 euro voor overtreden coronaregels in Nijmegen

NIJMEGEN -  In Nijmegen zijn vrijdag achttien boetes uitgedeeld voor het overschrijden van de coronamaatregelen. Zaterdag hebben ordediensten nog niet ingegrepen ondanks het lekkere weer.

Op de zaterdagmarkt en in de diverse parken zijn wel behoorlijke hoeveelheden mensen aanwezig. Zij genieten van het lekkere weer op de eerste weekenddag, maar doen dat op een verantwoorde manier volgens handhavers.

Ze zijn maximaal met zijn tweeën én houden voldoende afstand. Bekeuren is vooralsnog onnodig, zo laten handhavers weten.

Boete van 390 euro

Vrijdag ging het wel mis. Onder meer in het Kronenburgerpark hielden diverse mensen zich niet aan de afgelopen week aangescherpte samenscholings- en afstandsregels. In totaal gingen rondom het Nijmeegse centrum zo'n achttien overtreders op de bon.

Nijmegenaren die zich niet aan de regels houden, kunnen een prent van 390 euro tegemoet zien. Jongeren tot zestien jaar komen er veelal met een reprimande af. Politie-agenten krijgen de instructie om het voor die categorie zoveel mogelijk bij waarschuwingen te laten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.