Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Sem van der Wal

Actie tegen boerkaverbod op Nijmeegse universiteit:
‘Waarom wel Sinterklaas en carnaval toestaan?’

NIJMEGEN - Het boerkaverbod is seksistisch en islamofoob. Dat stellen twintig medewerkers van de Radboud Universiteit, moslimstudentenvereniging MSV en actiegroep Changing Perspective. In een open brief aan het bestuur van de Nijmeegse universiteit roepen ze op afstand te nemen van het boerkaverbod. Ook is sinds dinsdag een petitie in de lucht tegen het boerkaverbod op de universiteit.

139 reacties

 • Voorbijganger1

  3 jaar geleden
  Anya Topolski  moet zich bezig houden met het gene waarvoor zij is aan genomen, en niet bezig houden met deze boodschap van de campus. Of wil zij nu ook in de schijnwerpers staan en hopen dat hart van Nederland voorbij komt. Er is een duidelijke wet hier in Nederland en die moeten wij alle volgen, ongeacht welk geloof je ook heb.  En wat ze allemaal in andere landen doen is hun zaak en hun sores. Zoals Miepie als schreef met tanken met een helm op is heel duidelijk en goed verwoord. 
 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  In Iran heb je geen burkas, want daar belijden ze de Shia variant van de Islam. Dus komt nog niet in de buurt van het Salafisme. Daar hoeven vrouwen alleen hun haar te bedekken. En de meesten doen dat daar ook maar half. Voor totale afdekken mogen wij bij onze trouwe bondgenoot Saudi Arabië zijn. Dat land wat alles doet waar we Iran de schuld van geven, maar omdat het de oliekraan en de petrodollar beheerst accepteren we daar alles van. 
 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  Geen enkel probleem, want in de onderdrukkings olympiade staan vrouwenrechten op de 3e plaats en moslims op de 1e plaats. LGBT op de 2e trouwens. Aangezien moslims boven vrouwenrechten staan als meest onderdrukte groep (door blanke mannen natuurlijk) is het geen enkel probleem voor feministen om nou opeens de burka recht te praten.
 • Fie

  3 jaar geleden
  De RU heeft zich in de afgelopen jaren ingezet voor vluchtelingen uit o.a. Syrië en Afghanistan. Ik zie het actieve standpunt over boerka's op de campus als een uitvloeisel daarvan, en als een steuntje  in de rug voor vrouwelijke vluchteling-studenten. De beweging-belemmerende full-blown burka werd (wordt) in die regio immers op grote schaal gebruikt voor kwaadaardige vrouwenonderdrukking die, naast gruwelijk geweld tegen vrouwen, vooral de totale uitsluiting van onderwijs en betaald werk inhield. Ik ben benieuwd hoe de petitie-opstellers met dit gegeven omgaan.
 • Duidelijk

  3 jaar geleden
  Zijn er 100 te veel

In samenwerking met indebuurt Nijmegen