Volledig scherm
Metaalwerkers uit Nijmegen en regio bij een eerdere actie voor een betere cao. © Eveline van Elk

Acties bij metaalbedrijven voor 3,5 procent meer loon

NIJMEGEN - Metaalwerkers van bedrijven uit Nijmegen en regio leggen morgen het werk neer. Dan is er de grote regionale metaalstaking voor een 'goede cao'. Vanochtend waren er al poortacties bij bedrijven waaronder Smit Transformatoren.

De poortacties vormen  de opmaat naar de grote regionale staking van woensdag. Metaalwerkers van Hyster, machinefabriek De Boer, Lincoln Smitweld en Damen Shipyard leggen 24 uur het werk neer.

In het Goffertstadion in Nijmegen komen de stakende metaalmedewerkers morgenochtend bij elkaar. FNV Metaal rekent in Nijmegen op zo'n 150 stakers. 

Behalve in Nijmegen zijn er ook 24 uursstakingen in Eindhoven, Utrecht, Zwolle en Alblasserdam.

Eisen

Deze regionale stakingen zijn een vervolg op de eerdere staking bij DAF en de Fokker-actie in Papendrecht.De bonden eisen onder andere een jaarlijkse loonstijging van 3,5 procent en 'goede voorstellen om hun werk en privé te kunnen combineren'.

Petra Bolster, bestuurder FNV Metaal: ,,Bij bedrijven overal in het land horen we hetzelfde, namelijk dat het tijd is dat de medewerkers delen in de winsten in de metaal. Ze verdienen een eerlijke cao met maatregelen om fit de finish te halen en waarbij overwerk eerlijk wordt betaald en vaste en flexwerkers gelijk betaald worden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.