Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Wijkac000 Wijkac000

Advies: ijsbad en artsen bij festivals en hardloopwedstrijden

NIJMEGEN - Festivals en hardloopwedstrijden moeten zorgen voor ijsbaden om oververhitte feestvierders of sporters snel mee te kunnen koelen. Ook moeten er artsen bij dergelijke evenementen aanwezig zijn.

3 reacties

 • Hans

  3 jaar geleden
  De Zevenheuvelenloop is in november, gemiddeld is het dan een graad of 8-10. Als dat al hitte is, hoe doen ze dat dan in bijv. Griekenland, Indonesië of Californië? Daar wordt ook hardgelopen, ook in wedstrijden en dat bij temperaturen die regelmatig de 30 graden te boven gaan. Vergeet ook niet dat in ZO-Azië het vaak ook nog eens een hoge luchtvochtigheid heerst.
 • ARRA

  3 jaar geleden
  De verantwoordelijkheid voor de 4000 lopers, zijnde zo'n 15%,  die bij een Zevenheuvelenloop oververhit over de finish komen, zou ik niet willen dragen. Men zou ijsbaden moeten kunnen inzetten ter afkoeling. Je zou je ook af kunnen vragen of hardloopwedstrijden en festivals met grote risico's van oververhitting gehouden moeten worden. 
 • Maxijazz

  3 jaar geleden
  Ongeval, onwel, schade whatever door drank of drugs, te allen tijde verhalen op persoon zelf, misschien denk je nadat de eerste tekening geweest is de volgende keer extra na voor je iets inneemt, nog even los van evt schade aan anderen...

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.