Volledig scherm
PREMIUM
Het Tiemstra-pand aan de Energieweg. © Paul Rapp

Advocaat Tiemstra-pand wil dat voorlopig niemand zijn woning wordt uitgezet

NIJMEGEN - De circa twintig bewoners van het Tiemstra-pand in Nijmegen-West mogen niet op 1 april op straat staan. Dat is de inzet van advocaat Caren Schipperus. Zij wil uitstel totdat is beslist of nieuwe investeerders een kans krijgen.

Dat zal ze volgende week woensdag bepleiten tijdens een hoorzitting van de gemeente. Schipperus trad eerder op als advocaat van de twee vorige eigenaren van het pand, die inmiddels failliet zijn. 

Nieuwe investeerders willen het gebouw opknappen en isoleren, zodat er uit milieu-overwegingen geen bezwaren zijn tegen bewoning. Zij hebben een nieuwe aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. Totdat duidelijk is of die wordt verleend, moeten de huidige bewoners er niet uit worden gezet, betoogt Schipperus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.