Volledig scherm
PREMIUM
Het Tiemstra-pand aan de Energieweg. © Paul Rapp

Advocaat Tiemstra-pand wil dat voorlopig niemand zijn woning wordt uitgezet

NIJMEGEN - De circa twintig bewoners van het Tiemstra-pand in Nijmegen-West mogen niet op 1 april op straat staan. Dat is de inzet van advocaat Caren Schipperus. Zij wil uitstel totdat is beslist of nieuwe investeerders een kans krijgen.

Dat zal ze volgende week woensdag bepleiten tijdens een hoorzitting van de gemeente. Schipperus trad eerder op als advocaat van de twee vorige eigenaren van het pand, die inmiddels failliet zijn. 

Nieuwe investeerders willen het gebouw opknappen en isoleren, zodat er uit milieu-overwegingen geen bezwaren zijn tegen bewoning. Zij hebben een nieuwe aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. Totdat duidelijk is of die wordt verleend, moeten de huidige bewoners er niet uit worden gezet, betoogt Schipperus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Dokken voor St. Steven als we willen blijven krupe’

    ‘Dokken voor St. Steven als we willen blijven krupe’

    NIJMEGEN - Het besluit om twee euro entree te vragen voor een bezoek aan de Stevenskerk in Nijmegen, roept uiteenlopende reacties op. De stichting die de kerk beheert, kondigde deze week een proef met entreeheffing aan die op 1 augustus begint. ‘Een kerk is het huis van God en staat open voor iedereen. Daar hoef je niet voor te betalen’, reageert een tegenstander op de website van De Gelderlander. Een ander vindt het jammer, ‘want straks kunnen mensen met (zeer) lage inkomens niet meer in de Stevenskerk terecht, een van de weinige gratis attracties in de stad’.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.