Afscheid na 22 jaar brandweer: ‘Het is een van de leukste beroepen die er zijn’

VideoLENT – Na 22 jaar bij de brandweer nemen zijn collega’s vandaag afscheid van Frank Pluym. De brandweerman, tevens eigenaar van een autobedrijf, werd vanochtend met een smoes naar zijn garage gelokt, waar hij door collega’s werd verrast.

Zij hadden zijn garage omgetoverd tot ‘Brandweerkazerne Frank Pluym’. De 60-jarige Pluijm had wel een vermoeden dat zijn collega’s iets zouden uithalen in zijn laatste week, maar dit had hij niet verwacht. ,,Ik ben echt totaal verrast. Toen camera’s van het bedrijf gisteravond ineens uit stonden, kreeg ik wel een vermoeden dat er iets speelde. Maar dat ze dit hadden gedaan vind ik echt heel leuk.”

Afscheid

Volledig scherm
Frank Pluym. © Tom Hessels

Na 22 jaar zwaait de vrijwillige brandweerman af. De laatste 12 jaar was hij daarbij postcommandant van de brandweerkazerne in Lent. ,,Het doet pijn afscheid te nemen van de brandweer. Het is echt een tweede leven wat je bij de brandweer hebt.”

Leeftijd is de reden dat de 60-jarige Pluym afscheid moet nemen bij de brandweer. ,,Ik ben nu 60. Op een gegeven moment komt er een eind aan. Ik ga dit echt enorm missen. Het kameraadschap, de actie en het helpen van mensen maken het een van de mooiste beroepen die er zijn”, aldus de garagehouder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.