Lily de Vos, de zangeres van Voor Rood, Zwart en Groen, is overleden. Op de foto: de singlehoes van Lily de Vos met het pupillenkoor van NEC.
Volledig scherm
PREMIUM
Lily de Vos, de zangeres van Voor Rood, Zwart en Groen, is overleden. Op de foto: de singlehoes van Lily de Vos met het pupillenkoor van NEC. © De hoes van het singletje.

Afscheid van Lily de Vos (96), de zangeres van hét NEC-lied ‘Voor rood, zwart en groen’

VIDEONIJMEGEN - De Nijmeegse zangeres Lily de Vos is overleden. Ze is 96 jaar geworden, vrijdag is haar uitvaart in de Groenestraatkerk. Met haar heldere stem vertolkte zij in 1966 in het Goffertstadion in Nijmegen voor het eerst het NEC-lied: Voor rood, zwart en groen. 

2 reacties

 • Jacob Nederthal

  9 maanden geleden
  Wat een prachtig artikel! Toch herinner ik me dat het lied, door een man gezongen, in de 70-er jaren steevast na de wedstrijd uit de luidsprekers klonk als NEC had gewonnen. Het was toen dus al echt het clublied. Mooi trouwens om gisteren als eerbetoon de originele versie van Lily de Vos te horen voor de wedstrijd tegen Jong PSV.
 • Tony Peters

  9 maanden geleden
  RIP Lily. Net als het balkenshirt, is dit lied een icoon. Erfgoed tot in de eeuwigheid.
 1. Anders denken met Eva: ‘Innoveren is van iedereen’
  PREMIUM

  Anders denken met Eva: ‘Innoveren is van iedereen’

  NIJMEGEN - Binnen 48 uur na het begin van de coronacrisis waren al haar afspraken geannuleerd. Toen ze na een tijdje wel uitgeklust en uitgetuinierd was, besloot Eva van Otterlo, eigenares van een tekstbureau: ‘Ik ga iets doen, ik ga een boek schrijven’. Innovatie in Nijmegen is de werktitel. Maar het kan net zo goed Anders denken gaan heten. Het wordingsproces is een innovatie op zichzelf, zegt ze. En tegelijkertijd ook een persoonlijke ontdekkingstocht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.