Joop Will met de portefeuille en de afscheidsbrief van zijn vader die na 70 jaar werd gevonden in de Arolsen Archieven. In dit archief liggen nog duizenden persoonlijke eigendommen van vroegere kampgevangenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joop Will met de portefeuille en de afscheidsbrief van zijn vader die na 70 jaar werd gevonden in de Arolsen Archieven. In dit archief liggen nog duizenden persoonlijke eigendommen van vroegere kampgevangenen. © Peter Franken

Afscheidsbrief van Nijmeegse verzetsman onthult aangrijpend verhaal: ‘Het is nu de 42ste zondag dat ik van huis ben’

NIJMEGEN/BAD AROLSEN - Verzetsman Peter Will stierf tijdens een transport tussen twee concentratiekampen, in april 1945. Dat hij een afscheidsbrief aan zijn gezin in Nijmegen had geschreven, wist niemand. Tot het document in 2015 opdook in de oorlogsarchieven in Bad Arolsen. Het verhaal van de brief maakt nu deel uit van een reizende expositie in Duitsland.  

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.