Afvalinzamelaar Dar leegt in de Nijmeegse wijk Meijhorst GFT-containers die aan de straat staan. De groenbakken worden eerst door afvalcoaches gecontroleerd. Een goedgekeurde kliko krijgt een sticker met een duimpje. Aan een afgekeurde container wordt een kaartje gehangen. Deze bak wordt dan ook niet geleegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Afvalinzamelaar Dar leegt in de Nijmeegse wijk Meijhorst GFT-containers die aan de straat staan. De groenbakken worden eerst door afvalcoaches gecontroleerd. Een goedgekeurde kliko krijgt een sticker met een duimpje. Aan een afgekeurde container wordt een kaartje gehangen. Deze bak wordt dan ook niet geleegd. © Paul Rapp

Afvalcoaches van Dar boeken succes: veel minder verkeerd afval in groenbak

Er zat in de eerste helft van 2021 veel minder verkeerd afval in de gft-containers van de regio Nijmegen. Met de inzet van onder meer zeven afvalcoaches wist Dar in diverse Nijmeegse wijken en in het centrum van Malden het aantal ‘vervuilde’ groenbakken flink te laten dalen. 

2 reacties

  • L haalen

    1 week geleden
    het is inderdaad zo dat de afvalbakken voor iedereen toegankelijk zijn dus dan zou de dar ook voor je huis de bak op moeten halen.
  • Marjolijn Dehue

    1 week geleden
    Het vervelende is dat die groenbakken, op straat voor iedereen toegankelijk zijn. Een passant heeft er zo iets ingegooid dat er niet in hoort. Ook de betonnen bakken bij de hoogbouw zijn met die universele sleutels zeer toegangkelijk voor rest- of zwerfafval.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.