'Afvalcoaches' Joost van Kampen (l) en Zenon Croes (r) delen namens de Dar afvalzakjes uit aan bezoekers van de stranden onder de Nijmeegse Waalbrug.
Volledig scherm
PREMIUM
'Afvalcoaches' Joost van Kampen (l) en Zenon Croes (r) delen namens de Dar afvalzakjes uit aan bezoekers van de stranden onder de Nijmeegse Waalbrug. © David van Haren

‘Afvalproppers’ Joost en Zenon zorgen op ‘beruchte’ Waalstrandjes voor minder zooi en meer gezelligheid

videoNIJMEGEN - Agressieve paarden en badgasten. Véél troep. Het is altijd wat op de Nijmeegse Waalstrandjes. Tot de ‘afvalcoaches’ van de Dar komen. Minder troep. Meer gezelligheid.

16 reacties

 • Titus

  1 jaar geleden
  Van wie ?  Boa,s mogen niet slaan, ouders geven geen goed voorbeeld, en wie er wat van zegt komt  in een "oorlog" terecht!  
 • Realist1975

  1 jaar geleden
  Ik ben als kind opgevoed om mijn eigen zooi op te ruimen en zo voed ik mijn kinderen ook op. Ik zie daarom niet in dat zij zo’n stage moeten volgen. Het tuig die ze zooi maakt moet je naast een dikke boete ook een week lang rommel laten opruimen. De vervuiler aanpakken.
 • Wilfred Geen_nee

  1 jaar geleden
  Vroeger gebeurde dit sporadisch en nu bijna altijd en overal. Het hoort bij deze pampergeneratie. Je brengt het hen niet aan het verstand en dat komt louter omdat iedereen zichzelf fantastisch en belangrijk vind, ipv wat nederiger en respectvoller naar bijv de natuur. Ze denken dat ze alles mogen. En als er zo slecht (of niet) gehandhaafd wordt, rechtvaardigt dat hun beeld. (Uiteraard niet hun daden)
 • Nohe

  1 jaar geleden
  Hoe weet jij waar de vervuilers op stemmen ? De vervuilers die ik ken hebben nog nooit een stembureau van binnen gezien. 
 • Korova

  1 jaar geleden
  Onzin! Heeft niks met de stad te maken, aso’s zijn overal. Ik ben opgegroeid in een grote stad (Den Haag) en mijn ouders leerden ons dat je overal je rotzooi netjes weggooit in een prullenbak of meeneemt naar huis. Genoeg prullenbakken langs de (Spiegel)waalstranden. Ik heb dinsdagavond bij de Spiegelwaal (bij de ponton) maar even het strand schoon geraapt. In slechts 10 minuten een boodschappentas en kartonnen doos vol. Echt niet normaal. De dag ervoor zaten daar ook gezinnen en als je als kind ziet dat je ouders hun rotzooi niet opruimen op het strand dan is dat je voorbeeld.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.