Volledig scherm
De agent in de ernstig vervuilde woning. © Politie Nijmegen Centrum

Agent deelt foto van zoektocht naar bankpas in ernstig vervuilde woning in Nijmegen

updateNIJMEGEN - Een wijkagent in Nijmegen moest donderdagavond zoeken naar een bankpas in een woning in het centrum. Alleen: de klus was niet gemakkelijk, vanwege de enorme bende in het huis. De agent deelde de foto van de rotzooi via Instagram. 

Volgens de wijkagent lag de bewoonster in het ziekenhuis en had zij haar bankpas nodig. Of hij die pas uiteindelijk ook gevonden heeft, is niet duidelijk. De politie heeft inmiddels hulpverleners ingeschakeld om de vrouw te helpen. 

Onder de foto van de wijkagent klonk ook kritiek, omdat het om beelden uit een privé-woning gaat. ‘Ik begrijp dat je maatschappelijke problemen wilt laten zien, maar er staan best wat herkenbare dingen op de foto zoals de pui’, zegt iemand bijvoorbeeld. Een ander roept de agent op ‘terughoudend te zijn met het delen van dergelijke beelden’. 

Inmiddels heeft de agent zijn bericht op Instagram verwijderd. ‘Het was niet handig om de foto via Instagram te delen. Dank voor jullie feedback', schrijft hij op het medium. 

 1. NEC wordt winnende goal door de neus geboord

  NEC wordt winnende goal door de neus geboord

  NIJMEGEN - NEC werd vrijdagavond bestolen tegen MVV. In Maastricht hielden de Limburgers de Nijmeegse eerstedivisionist op 0-0, maar dan alleen omdat een glaszuiver doelpunt van Zian Flemming door Edwin de Graaf werd genegeerd. Flemming schoot vier minuten voor tijd tegen de onderkant van de lat, waarna de bal vanachter de doellijn terug het veld in stuiterde. ‘Geen goal’ gaf de scheidsrechter zwaaiend aan. De beelden bewezen later het ongelijk van De Graaf.
 2. 't Plein: Tuinvogeltelling
  PREMIUM
  COLUMN

  't Plein: Tuinvogel­tel­ling

  NIJMEGEN - Onlangs las ik in een studie dat door de ruilverkaveling zo'n 80 procent van de akkervogels is verdwenen. Het te open weidelandschap is de oorzaak. Gelukkig las ik tegelijk over de kansen om die vogels weer terug te krijgen. Op de Doornikse Natuurakkers bij Lent waar heggen, struiken, bloemrijke velden en fruitbomen weer een prominente plek hebben gekregen, zijn intussen weer 59 soorten broedvogels gespot. Dit zou de 'gewone boer' toch moeten stimuleren rond zijn akkers ook (weer) zulke échte natuurstroken aan te leggen.
 3. Steun voor klimaatactivist Lars (12) na ophef: ‘Verzet tegen kind met een mening is lekker makkelijk’
  PREMIUM

  Steun voor klimaatac­ti­vist Lars (12) na ophef: ‘Verzet tegen kind met een mening is lekker makkelijk’

  ARNHEM - ,,Ik ken wél kinderen die door hun ouders gedwongen op voetbal moeten, maar geen kinderen die van hun ouders de provincie moeten toespreken.’’ Kindercorrespondent Tako Rietveld (40), die al sinds jaar en dag opkomt voor de mening van kinderen, vindt alle commotie die is ontstaan door de actie van de 12-jarige Lars Westra uit Nijmegen eigenlijk wel prima.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.