Volledig scherm
PREMIUM
De afgesloten toegang tot de parkeergarage. © Gerard Verschooten

‘Al anderhalf jaar in de rotzooi’: Wie betaalt de rekening van Zonnebaarsgarage?

NIJMEGEN - Het afgekeurde parkeerdek van de woontorens Zonnebaars en Waterrijk is nog altijd dat: afgekeurd. En afgesloten, want nadat in december 2017 een constructiefout werd ontdekt, zijn het parkeerdek en de toegangsweg snel verboden gebied verklaard voor voertuigen zwaarder dan 3500 kilo (een grote bestelbus).  

Daarna ging niks meer snel en nu dreigt de hersteloperatie uit te draaien op een juridisch steekspel. Want: wie gaat dat betalen? 

Schandalig hoe we al anderhalf jaar in de rotzooi zitten, zegt Henk Knoop van de bewonerscommissie. ,,Er liggen stalen platen op het gras zodat de DAR achteruitrijdend bij de vuilcontainers kan. En daar moeten ook de hulpdiensten op staan als er wat mocht zijn.” 

Het is een gehannes, beaamt een andere bewoner. Onveilig voelt hij zich niet. ,,Ik mag toch aannemen dat de brandweer vanaf het grasveld zijn werk kan doen en anders lekker doorrijdt tot aan het gebouw.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Oproep: Zet jij je auto ook wel eens in parkeergarage De Kazerne?
    Oproep

    Oproep: Zet jij je auto ook wel eens in parkeerga­ra­ge De Kazerne?

    NIJMEGEN - Naar aanleiding van de bekladding van verschillende oldtimers in de Nijmeegse parkeergarage De Kazerne, komen we graag in contact met mensen die hun auto vaker in die garage parkeren. Of misschien is jouw oldtimer wel doelwit geweest. Ook met bewoners van het Limos-terrein willen we praten. Dat kan natuurlijk ook anoniem. Reageren kan door een mailtje met telefoonnummer te sturen naar c.beckers@gelderlander.nl.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.