Volledig scherm
Op de Graafsweg in Nijmegen vloog een steen door de ruit van een rijdende auto. © Politie

Al rijdend door Nijmegen een steen door de zijruit: ‘Dit had echt heel anders kunnen aflopen’

UpdateNIJMEGEN - Een automobiliste sloeg vrijdagochtend de schrik om het hart toen er rijdend op de Graafseweg in Nijmegen een steen door een zijruit van haar voertuig vloog.

Volledig scherm
Op de achterbank zat ten tijde van het incident niemand. © Politie

De vrouw sloeg rond 09.50 uur vanaf de Graafseweg af de Neerbosscheweg op toen er vanaf het fietspad op het viaduct bij station Nijmegen Goffert een kei werd gegooid. Die vloog door de zijruit en landde midden op de achterbank. Daar zat op dat moment niemand.

,,Mijn vrouw ging net een van onze zoons van school halen’’, zegt haar man Dennis van Herpen. ,,Wij waren allang blij dat de kinderen niet op de achterbank zaten.’’

Na de schrik heerst nu boosheid in het gezin uit Heesch. ,,Mijn vrouw was ’s avonds nog helemaal van slag. De dader heeft totaal niet in de gaten wat hij had kunnen aanrichten. Wat als die steen tegen een hoofd was gekomen of mijn vrouw van de schrik een ruk aan het stuur had gegeven? Dit had echt heel anders kunnen aflopen. Echt heel anders.’’

‘Meer stenen gegooid’

Van Herpen heeft de politie gevraagd of er camerabeelden zijn, bijvoorbeeld van camera’s op het station. Die lijken er niet te zijn. ,,De politie zei me wel dat er dit weekend meer stenen zijn gegooid, ook naar treinen.’’ 

Van Herpen zoekt getuigen. Er reden op dat moment weinig andere auto’s, zegt hij, en het gebeurde zo snel dat zijn vrouw ook geen daders heeft gezien. Dus heeft hij op Facebook een bericht gemaakt op zoek naar getuigen. Ook de politie heeft op Facebook een getuigenoproep gedaan. 

Los van de schrik over wat had kunnen gebeuren kost het Van Herpen ook zijn eigen risico. Nog een reden om de daders te vinden.

Ook de politie benadrukt dat dit incident ‘heel anders had kunnen aflopen’. Of er dit weekend meer stenen zijn gegooid naar vervoersmiddelen kon de politie nog niet bevestigen. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.