Ingrid Toonen aan het Kerkepad, waar de straatverlichting al 3 weken uit is.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid Toonen aan het Kerkepad, waar de straatverlichting al 3 weken uit is. © Gerard Verschooten

Al vier weken is het erg donker op straat in Hees: ‘Onbegrijpelijk hoe lang dit duurt’

NIJMEGEN - Het lijkt zo simpel en goed geregeld in Nijmegen: als de straatlantaarns niet branden bel of app je even en er rijdt een wagen voor met reparateurs die zorgen dat het licht weer gaat branden. Wijkbewoners in Hees hebben tot hun ongenoegen heel andere ervaringen. Verschillende straten zijn al bijna vier weken 's avonds en 's nachts pikkedonker. De straatverlichting is dood.

 ,,Het voelt gewoon onveilig als je buiten loopt 's avonds. Je ziet letterlijk geen hand voor ogen”, zegt wijkbewoonster Chantal de Hommel. ,,Onbegrijpelijk hoe het zo lang kan duren voordat er iets gebeurt. We hebben een buurtapp om de boel een beetje veilig te houden en elkaar op de hoogte te houden. Maar de gemeente versterkt  juist ons gevoel van onveiligheid alleen maar door zo lang niets te doen.”

Niemand op de Kerkstraat, het Kerkpad, de Bredestraat of de Korte Bredestraat en enkele andere straten in de buurt gaat de afgelopen weken voor zijn of haar plezier naar buiten. 

Quote

De man die het komt maken zegt dat de problemen zijn ontstaan bij de aanleg van fietspad

Chantal de Hommel

De Hommel nam weken geleden na overleg via de buurtapp contact op met de gemeente: ,,We hebben het gemeld en contact gezocht met de mensen die erover gaan. Ook geprobeerd om de wethouder die de openbare ruimte in portefeuille heeft te bereiken. Dat lukte dus niet.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.