Volledig scherm
Stemmen voor de Europese verkiezingen. © DG

Al vroeg stemmers in het Nijmeegse badhuis

NIJMEGEN - Wordt het vandaag wéér zo druk in een van de populairste stemlokalen van Nijmegen? Om half negen waren de eerste stemmers voor de Europese verkiezingen de stemhokjes gepasseerd. Maar dat zegt nog niks.

Voor het badhuis stonden bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer lange rijen buiten. Dat is ook vandaag mogelijk, hoewel de opkomst niet zo hoog zal zijn dan toen omdat deze voor de Europese verkiezingen nooit zo hoog is. Groot verschil is echter dat de verkiezingen dit keer op een donderdag zijn, in plaats van op een woensdag.

Een lid van het Nijmeegse stembureau merkt op dat dat waarschijnlijk te merken zal zijn. ,,Normaal heb je een piek aan het begin van de middag, omdat de scholen dan uit zijn en veel ouders dan vrij zijn en komen stemmen. Dat is nu dus anders.”   

Volledig scherm
Al vroeg wordt er gestemd in het Nijmeegse badhuis. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.