Volledig scherm
Alan Parsons Live Project. © vrij van recht

Alan Parsons Live Project komt naar Nijmegen

NIJMEGEN - The Alan Parsons Live Project komt op 1 mei 2019 naar De Vereeniging in Nijmegen. Het concert is georganiseerd door Doornroosje. Via de website van het poppodium zijn vanaf vrijdag 10.00 uur tickets te koop voor 65 euro. Parsons speelde in november 2017 ook in een nagenoeg uitverkochte Vereeniging.

In 1969 zette de Brit Alan Parsons zijn eerste schreden in de muziekwereld dankzij bijdragen aan het baanbrekende Beatles-album Abbey Road. Ook zijn werk als engineer aan de Pink Floyd-platen Atom Heart Mother en Dark Side of the Moon is de boeken in gegaan als uiterst vernieuwend en experimenteel. 

Met Alan Parsons Live Project is hij verantwoordelijk voor de megahit Old & Wise. Parsons speelde in november 2017 ook in een nagenoeg uitverkochte Vereeniging. Ook produceerde Parsons illustere namen als John Miles, Cockney Rebel, Al Stewart en The Hollies.

Waar het bij dit concert om gaat, is The Alan Parsons Live Project. Met dit concept bracht Parsons de belangrijkste platen van zijn carrière uit, te beginnen met‘Tales of Mystery and Imagination’. Elk album dat hierna volgde, is een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, ELO en Genesis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.