Volledig scherm
© ANP

Albert Heijn aan Molenweg wordt groter, buurman en concurrent Aldi moet verhuizen

NIJMEGEN - De Albert Heijn aan de Molenweg gaat voor haar uitbreiding de huidige winkelruimte gebruiken van Aldi. Beide winkelruimtes zijn eigendom van de AH, Aldi huurt de ene winkel van de concurrent. Omdat de gemeente wil dat er in het winkelcentrum aan de Molenweg twee supermarkten beschikbaar blijven, gaat zij een aangrenzend stuk grond verkopen aan Aldi. 

Volledig scherm

De Duitse supermarktketen kan zo een nieuwe winkel bouwen aan de Fuchsiastraat, achter de ruimere AH. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag toestemming gegeven voor de verkoop van de grond. Op het terrein was een wijkgebouw gevestigd, dat inmiddels is gesloopt. Het is nu een trapveldje. De gemeente bekijkt of er een kleiner voetbalveldje gerealiseerd kan worden bij een naburig speelterrein aan de Bremstraat.

Bezoekers van de toekomstige Aldi kunnen gebruik maken van een parkeerterrein bij het appartementencomplex aan de Fuchsiastraat. Dat wordt wel opnieuw ingericht, zodat er veel meer ruimte ontstaat. De huidige parkeerproblemen rond de Molenweg zouden daarmee opgelost zijn. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.