Volledig scherm
PREMIUM
Albertus (79) uit de Nijmeegse wijk Heseveld verjoeg twee woningovervallers. © Tom Hessels

Albertus (79) uit Nijmegen sloeg woningovervallers de deur uit: ‘Ik twijfelde geen seconde’

NIJMEGEN - Een pakketje voor ene Annie. Het is dinsdagavond, iets voor tienen, als de deurbel gaat bij Albertus Pouwels (79). De Nijmegenaar verwacht niemand, laat staan een pakketje zo laat op de avond. En is Annie niet al jaren geleden verhuisd?

Toch opent hij vanuit zijn flatwoning in de Nijmeegse wijk Heseveld de deur beneden. Direct ziet hij dat het mis is: twee mannen met bivakmutsen stormen de trap op, richting zijn appartement. Overvallers.

Hij wil zijn deur nog dicht smijten, maar één van de mannen weet daar een stokje voor te steken. ,,De deur bleef op zo'n 20 centimeter open”, vertelt Pouwels één dag na het incident. Hij klinkt nuchter, is niet onder de indruk. Ondanks zijn leeftijd oogt hij fit. ,,Ik twijfelde niet, en haalde uit met mijn vuist. Een rake klap. Ik schopte hem de deur uit. En riep dat hij moest oprotten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.