Volledig scherm
De huidige uitbater Faruk Ekiz van de Nachtwinkel. © Gerard Verschooten

Alcoholverkoop blijft verboden in Nijmeegse nachtwinkel na 22.00 uur

NIJMEGEN - Er komt geen experiment met alcoholverkoop na 22.00 uur in de nachtwinkel aan de Hertogstraat. D66 en GroenLinks vroegen gisteravond in de gemeenteraad om zo'n proef met licht alcoholische dranken, maar kreeg geen enkele steun van andere partijen. 

D66-raadslid Toon van Gent vindt het niet terecht dat er een algeheel verbod op alcoholverkoop voor het hele centrum geldt. ,,Dat is betuttelend en past niet in een studentenstad. Hij pleit ervoor per vergunningaanvraag te beoordelen  of de nachtwinkel op die locatie alcohol mag verkopen. Misschien is de Hertogstraat niet geschikt, maar een andere straat wel, aldus Van Gent.

Overlast voor omwonenden

Diverse tegenstanders wezen er op dat de politie en burgemeester afraden om alcohol te verkopen na 22.00 uur, om problemen met veiligheid en openbare orde te voorkomen. In een evaluatie over de nachtwinkel in de Hertogstraat bleek dat omwonenden veel overlast hebben ondervonden. Een vorige uitbater moest om die reden ook de deuren sluiten. Bovendien is centrumbewoners eerder beloofd dat er na 22.00 uur geen alcohol verkocht gaat worden, aldus de tegenstanders. ,,Daar heeft u maling aan. U kijkt alleen maar naar uw achterban", sneerde Wendy Grutters van Stadspartij DNF naar D66 en GroenLinks. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.