Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Alle kerken kunnen leren van onderzoek misbruik bij Jehovah’s’

InterviewNIJMEGEN - Alle kerken kunnen leren van het onderzoek naar de omgang met misbruik door de Jehova's getuigen. Dat meent hoogleraar godsdienstwetenschappen Peter Nissen, die veel publiceerde over het misbruik binnen de katholieke kerk. 

15 reacties

 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  Net zo goed dat men meent 1914 uit de bijbel te halen zijn er nog tig andere zgn. bijbel onderzoekers & geleerden geweest die met geheel andere data kwamen en wier uitleg net zo of net zo min plausibel klinkt als die van de Jehova's getuigen. Denk aan de Duitser Melchior Hofmann (1500-1543) die het einde der tijden in 1533 voorspelde of bijv. William Miller, grondlegger van het adventisme, die de voorspelling voor 1844 deed.
 • Mattie

  3 jaar geleden
  Wat dacht je van de islamieten?
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  1914 heeft te maken met de Eerste Wereldoorlog, daarna kwam er een Tweede Wereldoorlog in 1939.Nu is de Derde Wereldoorlog gaande maar dit is meer in de vorm van natuurrampen, klimaatverandering, ziektes, epidemie en uiteraard oorlog en geweld. Zoals ik al eerder schreef gebruikt God hiervoor ook religies.Wat er nu vanuit China gaande is... wordt een wereldwijde epidemie.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Een duidelijk voorbeeld dat een religie door mensen wordt opgericht...  is de islam.Profeet Mohammed leefde 700 jaar na Christus in de buurt van Mekka... in een tijd van oorlog en geweld - waarbij de vrouw ondergeschikt was aan de man.Begrijpelijk dat hij toen de Koran schreef waar je deze aspecten tegenkomt - oorlog, geweld en vrouw ondergeschikt.Bij het christendom en de Katholieke Kerk in Rome zie je dat ze dingen hebben aangepast aan de huidige moderne tijd,.. bij de islam is dit veel minder het geval.Die hanteren nog een gedachten goed van 1300 jaar geleden.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Jehova gaat ervan uit God dat nu aan het ingrijpen is... Einde der Tijden met klimaatverandering, natuurrampen, ziektes en oorlogen.Dit is nu gaande - uiteindelijk komt er een Paradijs op aarde waar ALLEEN Jehova getuigen deel van mogen uitmaken - ook degenen die inmiddels zijn overleden.Ze beloven iets waarbij je goed naar hun moet luisteren en waarbij ze God het werk laten doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen