Alternatief voor Go Short: online filmfestival My Darling Quarantaine

NIJMEGEN -  Programmeurs van Europese filmfestivals, waaronder het Nijmeegse Go Short, hebben een online filmfestival opgezet: My Darling Quarantaine Short Film Festival. Het is tevens een benefietactie.

Met de opbrengst ondersteunen ze Artsen zonder Grenzen bij de strijd tegen het corona-virus en culturele organisaties die zwaar worden getroffen door de stand van zaken.

Alternatief voor afgelast festival

Het Nijmeegse festival Go Short, dat van 1 tot en met 5 april de twaalfde editie zou beleven, is een van de evenementen die niet kunnen doorgaan vanwege de maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen. Een flinke klap voor het festival van Europese allure waar zo'n 19.000 bezoekers op af komen.

My Darling Quarantaine is opgezet door de filmfestivals van Cannes, Berlijn, Venetië, Locarno, Black Nights en Go Short. Het Nijmeegse evenement is het eerste Nederlandse filmfestival dat meedoet.

Filmwereld hard getroffen

De filmindustrie wordt wereldwijd hard getroffen. Veel evenementen zijn uitgesteld of afgezegd. Hieronder vallen ook grote festivals voor korte film, waaronder Go Short, het Glasgow Short Film Festival, Short Waves Festival in Polen en Canada’s Festival Regard. 

Gezamenlijk zoeken de filmorganisaties naar alternatieven in deze tijd waarin mensen thuis moeten blijven. Daar is het online festival My Darling Quarantine Short Film Festival uit voortgekomen. Gastheer van dit festival is  het platform Talking Shorts.

Wekelijks nieuw programma

Daar worden films vertoond met een dystopisch thema (cinema met een somber toekomstperspectief). Ook Go Short stelt korte films beschikbaar. 

Elke week zal het festival een gratis programma presenteren van zeven korte films, waarbij de toeschouwers gevraagd worden om op hun favoriet te stemmen. Kijkers worden ook aangemoedigd om te doneren. Het festival is al begonnen en gaat door tot de huidige situatie eindigt. 

My Darling Quarantaine Short Film Festival.
Volledig scherm
My Darling Quarantaine Short Film Festival. © Screenshot

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.