Volledig scherm
Onder meer acupunctuur en dry needling zijn geneeswijzen die worden toegepast in een nieuw gezondheidscentrum in het Nijmeegse Dukenburg. © iStock/Thinkstock

Alternatieve en reguliere zorg hand in hand in Dukenburg

NIJMEGEN - Stadsdeel Dukenburg krijgt een gezondheidscentrum waar reguliere en aanvullende therapie samen komen. Bij het centrum komen onder meer fysiotherapie, dry needling, acupunctuur, yoga, zwangerschapsbegeleiding, voetreflex- en drukpuntmassage bij elkaar. 

Dit alles krijgt plek op de onderverdieping van sportcentrum Hara in de wijk Meijhorst. Hier zijn zes behandel- en oefenruimtes beschikbaar voor het nieuwe zorgaanbod. Daaronder ook reiki, hapto-, manuele en sportfysiotherapie, ayurvedische massage, Feldenkrais methode en Child's Space.

'Mens'

Het nieuwe centrum heet 'Mens, Complementair Gezondheidscentrum Nijmegen'. Fysiotherapeut en mede-initiatiefnemer Eric-Jan Ruys: ,,We hebben de totale mens als uitgangspunt. Die holistische visie op gezondheid en welzijn willen we in de praktijk brengen door een brug te slaan tussen reguliere en complementaire therapie en dienstverlening." 

De eerste zorgverleners zijn al aan het werk. ,,Binnen twee á drie weken zullen we compleet zijn", aldus Ruys, die ook werkt in fysiotherapiepraktijk ABC in Weezenhof en Aldenhof. ,,Deze vorm van samenwerking in en met de sportschool is uniek in stadsdeel Dukenburg." 

Open dag

Zaterdag 17 maart houdt 'Mens' van 12.00 tot 16.00 uur een open dag met informatie en workshops. Voor meer info: www.mensnijmegen.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.