Homeopathie. Inzet: Jan Peter Rake, medisch directeur en kinderarts in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Homeopathie. Inzet: Jan Peter Rake, medisch directeur en kinderarts in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. © Thinkstock/Radboudumc

Alternatieve geneeskunde schadelijk voor kinderen: vaak giftige kruiden, te veel vitamine en gekraakte wervels

NIJMEGEN - Alternatieve behandelwijzen kunnen zeer schadelijk zijn voor kinderen. Behandelingen die onschuldig lijken en worden gedaan onder het mom ‘baat het niet dan schaadt het niet’ blijken geregeld ernstige gevolgen te hebben.

9 reacties

 • Byron Hendriks

  1 jaar geleden
  Kunnen we alternatieve geneeskunde net als vroeger gewoon weer kwakzalverij noemen?
 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Ik snap reacties niet miljoenen inentingen met een sporadisch bijwerking en vaccin is vergif. Maar dit wordt dan weer goedgepraat. Ik vermoed dat deze alternatievelingen ook onze corona wappies zijn. Zucht...
 • Ruud Backus

  1 jaar geleden
  Tendentieus en heel dun, dit artikel. Sinds wanneer heeft een regulier arts verstand van alternatieve geneeswijzen waar hij geen opleiding voor heeft gedaan?!
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  De alternatieve geneeskunde heeft een slechte naam, en soms terecht dat is de uitkomst.
 • Sonja Jilisen

  1 jaar geleden
  Dit is de grootste kul die ik ooit gelezen heb, bangmakerij. Goede alternatieve artsen weten hoe ze een kind succesvol kunnen behandelen. Ik zeg niet dat fouten niet kunnen gebeuren, maar die kunnen net zo goed bij de medische specialist of in het ziekenhuis gebeuren. Er wordt al jaren hard gewerkt door Big Pharma om alternatieve artsen, behandelingen en/of medicatie in het kwade daglicht te stellen. Mensen laat je niet voor de gek houden met dit onzinverhaal.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen