Hof van Holland is de naam van de cirkelvormige wijk die wordt afgebakend door de Graaf Alardsingel die zich vanaf stadsbrug De Oversteek richting station Nijmegen Lent buigt. Het wordt het centrum van Nijmegen Noord met winkels en horeca. Het groene Fort Beneden-Lent aan de Oosterhoutsedijk blijft behouden en krijgt waarschijnlijk een culturele functie.
Volledig scherm
Hof van Holland is de naam van de cirkelvormige wijk die wordt afgebakend door de Graaf Alardsingel die zich vanaf stadsbrug De Oversteek richting station Nijmegen Lent buigt. Het wordt het centrum van Nijmegen Noord met winkels en horeca. Het groene Fort Beneden-Lent aan de Oosterhoutsedijk blijft behouden en krijgt waarschijnlijk een culturele functie. © Gerard Verschooten

Alweer een nieuwe wijk: Nijmegen zet een groeispurt in

dronefoto'sHoppa, alweer een nieuwe wijk. Dat gevoel heb je in Nijmegen wel eens als je een paar maanden niet in een stadsdeel bent geweest. Waalsprong, Waalfront, langs het Maas-Waalkanaal: er wordt druk gebouwd. Dronefoto’s laten zien hoe snel de stad verandert.

  1. In sommige steegjes schijnt de zon nooit, maar voor wie zich overgeeft aan de stad geeft dat allerminst
    PREMIUM
    column

    In sommige steegjes schijnt de zon nooit, maar voor wie zich overgeeft aan de stad geeft dat allerminst

    Ik droomde dat ik werd gebeld door de baas van deze krant. ‘Schrijf iets over de plekken waar je deze zomer komt, zodat de lezers hun thuis nog wat meer gaan waarderen.’ Ik antwoordde hem dat dat moeilijk werd, omdat ik in Genua was en de stad me bij de strot had. Toen mocht ik schrijven wat ik wilde. En nu heb ik dus nog 234 woorden over voor Genua, dat als bijnaam ‘de hoogmoedige’ heeft.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.