De ravage op de Waalbrug bij Nijmegen na de frontale botsing met onder meer een ambulanceauto.
Volledig scherm
PREMIUM
De ravage op de Waalbrug bij Nijmegen na de frontale botsing met onder meer een ambulanceauto. © DG

Ambulancemedewerker die zwaar ongeluk veroorzaakte op Waalbrug kan werk blijven doen, wél straf als het weer misgaat

NIJMEGEN - De 55-jarige ambulancemedewerker die vorig jaar in volle vaart een ongeluk veroorzaakte op de Waalbrug in Nijmegen, kan zijn ambulancewerk blijven uitvoeren. Wél krijgt hij straf als hij opnieuw de fout ingaat. De rechtbank heeft de man dinsdag een voorwaardelijke taakstraf van 90 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een halfjaar opgelegd.

22 reacties

 • berrie den vossen

  2 maanden geleden
  @willie de greef.. goed zo.. 10 met 'n griffel . onberispelijk mens.
 • Bart Hoedemaker

  2 maanden geleden
  Als ze de opdraai naar de brug gewoon als vroeger hadden gelaten via de rechterkant met invoegen en dat stomme stoplicht voor de brug weg dan was dit heel niet gebeurd. Zit zelf ook elke dag op de weg en het valt me op hoe laat mensen pas de ambulance of politie opmerken... Sommige zelfs helemaal niet. Totaal afgeleid door al die multimedia in de auto waarschijnlijk
 • C. v. Bergen

  2 maanden geleden
  Wat een onzinnige reacties staan erbij. Iemand die doet wat hij kan om levens te redden kan ook een verkeerde inschatting maken. Hij is ook maar een mens. Om daar het hele wetboek bij te halen laat toch zien dat je buiten de werkelijkheid leeft en regeltjes toepast behalve bij zichzelf. Geloof maar dat de chauffeur dit moeilijk gebeuren zelf moet verwerken, waar ik hem veel sterkte toewens.
 • willie de greef

  2 maanden geleden
  en voor de mensen die roepen te streng gestraft , hij heeft zich niet aan de regels gehouden , Het naderen en oversteken van kruispunten gebeurt met aangepaste snelheid. Bij het oprijden van het kruisingsvlak dient de bestuurder van het voorrangsvoertuig ervan uit te gaan dat andere weggebruikers hem niet hebben opgemerkt en hem dus mogelijk niet voor laten gaan. Zo nodig dient de bestuurder van het voorrangsvoertuig te stoppen. Bron https://puc.overheid.nl/mp-bundels/doc/PUC_39361_10/
 • christiaan verdiesen

  2 maanden geleden
  Zeg P. Looyenga: wat heeft in godsnaam Amerika nu hier mee te maken?? hoe doen ze dit in Argentina, China of Japan nee nog beter in Timboektoe?!!!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen