Volledig scherm
Beeld uit de nieuwe clip die in Nijmegen is opgenomen. © The Breeders

Amerikaanse band The Breeders neemt YouTube-film op in Nijmegen

NIJMEGEN - De Amerikaanse indierockband The Breeders heeft de clip van de nieuwe single Nervous Mary opgenomen in de Burgemeester Hustinxstraat, vlakbij het Centraal Station van Nijmegen. 

De popgroep van Kim Deal (ex-Pixies) en Tanya Donelly (ex-Throwing Muses) was één van de acts op het festival Down the Rabbit Hole, dat van 29 juni tot en met 1 juli bij recreatieplas De Groene Heuvels bij Bergharen werd gehouden. In die tijd werd de clip opgenomen, die op YouTube te vinden is.

In het filmpje zijn twee zingende poppen te zien die de lippen meebewegen op de tekst van het nummer. Op de achtergrond is te zien hoe het verkeer passeert op Burgemeester Hustinxstraat en Tunnelweg. Aan het slot pent de camera richting station en weer terug en lopen de twee leading vrouwen van The Breeders weg met een pop in de hand.

The Breeders speelde aanvankelijk vooral covers van countrynummers en werd begin jaren tachtig opgeheven. In 1988 kwam de band weer bij elkaar, toen Deal en Donelly inmiddels naam hadden gemaakt in The Pixies en Throwing Muses. Deal's tweelingzus Kelley kwam er ook bij. Daarna ging de band opnieuw uit elkaar, om in 2001 weer bij elkaar te komen. Sindsdien maakte The Breeders drie albums, in 2002, 2008 en 2018. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nijmegenaar van het Jaar wordt een vrouw

    Nijmege­naar van het Jaar wordt een vrouw

    NIJMEGEN - De Nijmegenaar van het Jaar wordt in ieder geval een vrouw. Van de eerdere rij met vijf kandidaten zijn er nog drie over. En dat zijn allemaal vrouwen. Het gaat om weervrouw Margot Ribberink die zich helemaal voor het klimaat gaat inzetten, Linda van Aken die zich 60 uur per week bezig houdt met eenzaamheid en armoedebestrijding als voorzitter van de Vincentiusvereniging en Maria van den Muijsenbergh, drijvende kracht achter de Stichting Wereld Vrouwenhuis.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.