Volledig scherm
Beeld uit de nieuwe clip die in Nijmegen is opgenomen. © The Breeders

Amerikaanse band The Breeders neemt YouTube-film op in Nijmegen

NIJMEGEN - De Amerikaanse indierockband The Breeders heeft de clip van de nieuwe single Nervous Mary opgenomen in de Burgemeester Hustinxstraat, vlakbij het Centraal Station van Nijmegen. 

De popgroep van Kim Deal (ex-Pixies) en Tanya Donelly (ex-Throwing Muses) was één van de acts op het festival Down the Rabbit Hole, dat van 29 juni tot en met 1 juli bij recreatieplas De Groene Heuvels bij Bergharen werd gehouden. In die tijd werd de clip opgenomen, die op YouTube te vinden is.

In het filmpje zijn twee zingende poppen te zien die de lippen meebewegen op de tekst van het nummer. Op de achtergrond is te zien hoe het verkeer passeert op Burgemeester Hustinxstraat en Tunnelweg. Aan het slot pent de camera richting station en weer terug en lopen de twee leading vrouwen van The Breeders weg met een pop in de hand.

The Breeders speelde aanvankelijk vooral covers van countrynummers en werd begin jaren tachtig opgeheven. In 1988 kwam de band weer bij elkaar, toen Deal en Donelly inmiddels naam hadden gemaakt in The Pixies en Throwing Muses. Deal's tweelingzus Kelley kwam er ook bij. Daarna ging de band opnieuw uit elkaar, om in 2001 weer bij elkaar te komen. Sindsdien maakte The Breeders drie albums, in 2002, 2008 en 2018. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.