Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © robert van stuyvenberg

Amper controle op drinkende jeugd in sportkantines: ‘Onvoorstelbaar’

NIJMEGEN/ ARNHEM - Gemeenten in deze regio controleren nauwelijks op alcoholverstrekking in sportkantines. Alleen de gemeenten Druten en Nijmegen deelden het afgelopen jaar boetes uit. Zeker acht gemeenten hebben helemaal geen controles uitgevoerd. Andere gemeenten controleren slechts sporadisch en delen alleen waarschuwingen in plaats van boetes uit.

Dat blijkt uit onderzoek van De Gelderlander onder 35 gemeenten en vijftig sportclubs.  

Stichting Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) is verbijsterd over de willekeur die blijkbaar bij gemeenten heerst. ,,Shocking”,  zegt directeur Wim van Dalen. Volgens STAP worden juist in sportkantines de regels voor schenken van alcohol aan jongeren niet goed nageleefd.

,,Sportclubs leven de wet slechter na dan bijvoorbeeld supermarkten. Wij zien dat het in 80 procent van de kantines niet goed gaat.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.