Een rij wachtenden voor de Voedselbank in Hatert. Met stoepkrijt is geprobeerd de anderhalve meter corona-afstand zichtbaar te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een rij wachtenden voor de Voedselbank in Hatert. Met stoepkrijt is geprobeerd de anderhalve meter corona-afstand zichtbaar te maken. © Eigen foto

‘Anderhalluf meterrrr...’ schalt uit politiewagen; impact corona op Nijmeegse voedselbank is groot

NIJMEGEN - De coronacrisis treft ook de Voedselbank. Bij afdeling Nijmegen-Overbetuwe is het vrijwilligersbestand veranderd en worden meer pakketten thuisbezorgd. Dat is even wennen, voor zowel klanten als vrijwilligers. 

Voor het wijkcentrum in Hatert wacht een lange rij mensen op hun wekelijkse voedselpakket. Mensen met boodschappenkarretjes en plastic-shoppers. Eén wachtende trekt met stoepkrijt strepen op de grond. Zo kan iedereen zien wat de gewenste anderhalve meter afstand is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.