Volledig scherm
PREMIUM
Andreas Voss koestert zijn Ig Nobelprijs. © Paul Rapp

Andreas Voss kreeg voor een dollar en een roepie een leuke ‘Nobelprijs’

Komende week worden de winnaars van Nobelprijs bekend. Berg en Daller Andreas Voss heeft de prijs al binnen. Of althans, eentje die erop lijkt: de Ig Nobelprijs, voor ‘onderzoek dat je eerst laat lachen en dan aan het denken zet’.

Quote

Ik heb geen zin om de deurknop vast te pakken. Ik weet wat erop zit aan viezigheid

Weinig mensen worden van het onderwerp neuspeuteren erg enthousiast. Maar Andreas Voss wordt dat wel. ,,Er is een soort bacterie die vooraan in de neus zit. Een collega heeft uitgevonden dat mensen die die bacterie hebben, meer jeuk aan hun neus hebben en dat een groter percentage neuspeuteraar is.

Dat vind ik een briljant onderzoek. Want hoe kan dit micro-organisme zich verspreiden? Doordat je peutert. Als je permanent jeuk aan je neus hebt, doe je dat vaker. Dus dat micro-organisme is waanzinnig slim: het jeukt, jij peutert en krijgt het aan je handen, en zo wordt het overgedragen en kan het zich verspreiden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.