Hugo Bos gaat regelmatig de straat op om actie te voeren, zoals vorig jaar bij een protest tegen reclameposters van Suit Supply.
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Bos gaat regelmatig de straat op om actie te voeren, zoals vorig jaar bij een protest tegen reclameposters van Suit Supply. © Paul Rapp

Anti-homo, anti-abortus en anti-revolutie: stichting Civitas Christiana gaat overal vol gas tegenin

HEILIG LANDSTICHTING - Anti-revolutie, anti-abortus, anti-homo. Civitas Christiana bestaat vijf jaar. Op straat lopen de acties van de fundamentalistische katholieke stichting geregeld uit de hand, thuis in de bossen bij Nijmegen is het net een gewoon bedrijfje.

65 reacties

 • Frits

  4 jaar geleden
  Het verschil is alleen dat mensen in de Efteling mij niet proberen te vertellen hoe ik moet leven, en zelf ook snappen dat hun wereldbeeld niet realistisch is. 
 • Frits

  4 jaar geleden
  Klopt niet Elco. Ook al groeit de foetus, dan nog kan het nooit zelfstandig leven. Je kan dus niet zeggen dat het leeft.
 • Frits

  4 jaar geleden
  @Elco: ik zie juist om me heen dat het heel goed gaat. Veel beter dan in de tijd dat de kerk mensen nog onder de duim hield!
 • Kittytimo

  4 jaar geleden
  Dus jij vergelijkt vermaak met een geloof, hmm over krom denken gesproken.
 • EvilAdmin

  4 jaar geleden
  Clubs als Antifa (wil iedereen in mekaar timmeren die rechts staat van hun), die radicale dierenknuffelaars (iedereen verplicht vega), en kickout zwarte piet willen ons ook vrijheden ontnemen. Die gelijk ook verbieden? Of accepteren dat het de prijs van vrijheid van meningsuiting is dat je soms hele nare dingen moet aanhoren. Maar dat het alternatief, meningen gaan verbieden, hoe erg ze ook zijn, nog veel erger is?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen