Hugo Bos gaat regelmatig de straat op om actie te voeren, zoals vorig jaar bij een protest tegen reclameposters van Suit Supply.
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Bos gaat regelmatig de straat op om actie te voeren, zoals vorig jaar bij een protest tegen reclameposters van Suit Supply. © Paul Rapp

Anti-homo, anti-abortus en anti-revolutie: stichting Civitas Christiana gaat overal vol gas tegenin

HEILIG LANDSTICHTING - Anti-revolutie, anti-abortus, anti-homo. Civitas Christiana bestaat vijf jaar. Op straat lopen de acties van de fundamentalistische katholieke stichting geregeld uit de hand, thuis in de bossen bij Nijmegen is het net een gewoon bedrijfje.

65 reacties

 • Frits

  2 jaar geleden
  Het verschil is alleen dat mensen in de Efteling mij niet proberen te vertellen hoe ik moet leven, en zelf ook snappen dat hun wereldbeeld niet realistisch is. 
 • Frits

  2 jaar geleden
  Klopt niet Elco. Ook al groeit de foetus, dan nog kan het nooit zelfstandig leven. Je kan dus niet zeggen dat het leeft.
 • Frits

  2 jaar geleden
  @Elco: ik zie juist om me heen dat het heel goed gaat. Veel beter dan in de tijd dat de kerk mensen nog onder de duim hield!
 • Kittytimo

  2 jaar geleden
  Dus jij vergelijkt vermaak met een geloof, hmm over krom denken gesproken.
 • EvilAdmin

  2 jaar geleden
  Clubs als Antifa (wil iedereen in mekaar timmeren die rechts staat van hun), die radicale dierenknuffelaars (iedereen verplicht vega), en kickout zwarte piet willen ons ook vrijheden ontnemen. Die gelijk ook verbieden? Of accepteren dat het de prijs van vrijheid van meningsuiting is dat je soms hele nare dingen moet aanhoren. Maar dat het alternatief, meningen gaan verbieden, hoe erg ze ook zijn, nog veel erger is?
 1. Bruls, twaalf maanden na eerste besmetting: ‘Corona, misschien zou het wel overwaaien, dacht ik nog’
  PREMIUM
  burgemeester in coronatijd
  4

  Bruls, twaalf maanden na eerste besmetting: ‘Corona, misschien zou het wel overwaaien, dacht ik nog’

  NIJMEGEN - ‘Dat Chinese griepje waait wel weer over’. Begin 2020 dacht Hubert Bruls nog over corona zoals zoveel landgenoten. Maar exact een jaar na het bekend worden van de eerste Nederlandse patiënt ziet hij dat de wereld compleet is veranderd. Dat vertelt de burgemeester van Nijmegen in zijn wekelijks rubriek ‘Burgemeester in coronatijd’.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen
  Play

  Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen

 2. Ploumen: Bestuur met alleen witte mannen niet van deze tijd
  Play

  Ploumen: Bestuur met alleen witte mannen niet van deze tijd

Nijmegen e.o.