Volledig scherm
Antifa © Stephen Friedrichs/DG

Anti-homofobische actie tegen Civitas Christiana bij de bieb in Nijmegen

NIJMEGEN - Bij de bibliotheek op de Mariënburg is zaterdagmiddag een anti-homofobisch protest gaande door Antifa Nijmegen. Zij willen verhinderen dat leden van Civitas Christiana de kleurrijke voorleesmiddag van vanmiddag, die bij de bieb op de planning staat, verstoren.

,,Civitas Christiana is al dagen aan het demonstreren tegen tolerantie in Nijmegen. Dat moet stoppen. Iedereen is welkom in onze stad’’, vertelt een actievoerder die voor de bieb staat. 

Antifa is gehuld in de regenboogvlag en staat voor de deur te wachten tot iemand van Civitas zich laat zien. Ze willen niet dat ze naar binnen gaan. 

Door de actie en de tegenactie is er veel politie op de been in de binnenstad van Nijmegen. Vooralsnog is van de conservatieve protestbeweging, die zaterdagochtend wel weer flyers uitdeelde in de stad, geen spoor te bekennen.

Volledig scherm
Civitas Christiana was zaterdagochtend op het stationsplein om flyers uit te delen. © Dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.