Volledig scherm
PREMIUM
Bop Hoek en Hilde Latour voor het oude koetshuis aan de Heideparkseweg. Latour is inmiddels verhuisd. © Gerard Verschooten

Antikraker weigert vertrek van idyllisch plekje

NIJMEGEN - Antikraker Bop Hoek wil zijn huidige woning aan de Heideparkseweg niet uit. In kort geding is zijn vertrek geëist, morgen is de uitspraak. 

Wonen op een mooie plek voor weinig geld, met het risico dat je op korte termijn weer moet verkassen. Dat is kort gezegd het karakter van bewoning via een antikraak-regeling. Toch wil Bop Hoek zijn bijzondere woonplek aan de rand van het Goffertpark niet verlaten.

Het voormalige koetshuis van boerderij Heydepark aan de Heideparkseweg is buiten dan ook prachtig: authentiek, vrijstaand en met ruim uitzicht over de weilanden. Daar zou iedereen wel willen wonen. Binnen is een ander verhaal: het pand is sterk gedateerd en toe aan een volledige renovatie. Toch besloten Bop Hoek en zijn vriendin eind 2018 hun huurwoningen op te zeggen en te verkassen naar het koetshuis. Voor 235 euro per maand per persoon. Ook Hilde Latour, die er later tijdelijk bij kwam wonen, betaalde dat bedrag.

Rechtszaak

Inmiddels is de idylle ver te zoeken. Het is voor het eerst dat het Nijmeegse antikraak-bedrijf GMC Beheergroep naar de rechter moest stappen om een ‘oppasser’ uit een huis te krijgen. 

Quote

Oppassers weten dat we kunnen komen controle­ren. Wil je dat niet, dan moet je niet bij ons komen wonen

Peter de Boer Morren, GMC Beheergroep
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.