Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere demonstratiegroep van de actiegroep 'Kick Out Zwarte Piet' tijdens een Sinterklaasfeest. © ANP

Antizwartepiet-beweging na afblazen protest in Nijmegen: ‘Wij zijn niet uit op rellen’

NIJMEGEN - Kick Out Zwarte Piet heeft in achttien steden protesten aangekondigd tijdens de sinterklaasintocht van dit weekend. Maar het protest in Nijmegen is vrijdag afgeblazen. Vanwege bedreigingen en omdat de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls niet wil hebben dat langs de route van de intocht wordt gedemonstreerd. Voorman Jerry Afriyie van de antizwartepiet-beweging legt uit:

Welke bedreigingen?

,,De oproep van de harde kern van de NEC-aanhang om mensen die willen betogen eruit te schoppen. Net of dat beroepsdemonstranten van buiten zijn. Het zijn lokale mensen uit Nijmegen en omgeving. En niet maar een paar. Er hebben zich genoeg mensen aangemeld. We hebben het over meer dan zestig mensen die van zich willen laten horen. En we horen van verschillende mensen van bedreigingen. Maar het gaat ons om de combinatie van de bedreigingen en wat de burgemeester zegt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.