Volledig scherm
Duncan Lawrence tijdens zijn optreden op het Songfestival. Foto ter illustratie. © Arie Kievit

‘Arcade’ klonk door Nijmegen dankzij het klokkenspel van de Sint Stevenskerk

NIJMEGEN - Het nummer Arcade van Eurovisiewinnaar Duncan, is vandaag om 11.00 uur gespeeld op het klokkenspel van de Sint Stevenskerk. Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig speelde het lied en is zelf ook fan van het Europese muziekevenement.

Volledig scherm
Archieffoto: Malgosia Fiebig in de St. Stevenskerk in Nijmegen. © Istar Verspuij

Van oorsprong komt Fiebig uit Polen. Het Eurovisie Songfestival heeft een groot deel uitgemaakt van haar jeugd. ,,Helaas heb ik het optreden van Duncan niet kunnen zien’’, zegt ze.

Ze is blij dat ze wel de uitslag heeft kunnen zien. De stadsbeiaardier speelt vaker nummers van het Songfestival. ,,Elke keer als Nederland in de finale komt, speel ik het nummer op het klokkenspel van de Domtoren in Utrecht.”

Sfeer

Fiebig merkte op tijdens het leren van het nummer, dat de sfeer een van de belangrijkste en moeilijkste elementen is van het lied. ,,Om dat over te brengen, moet je goed oefenen. Zoiets wil je niet verpesten.” 

Als Fiebig een nummer van het Songfestival speelt, is de boodschap van het festival een van de belangrijke dingen om over te dragen. ,,Het gaat vaak over zaken die aandacht verdienen in de wereld. Ook vind ik het fantastisch om Nederland te steunen door ons eigen liedje te spelen.”

Beluister in onderstaande tweet het optreden

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.