Volledig scherm
Entree van Museum Het Valkhof. © Gerard Verschooten

ArcheoHotspot van Kam naar Valkhof

NIJMEGEN - De ArcheoHotspot in museum Kam in Nijmegen verhuist deze maand naar museum Het Valkhof. De verwachting is op die plek een groter publiek te bereiken.

De tafels, materialen en vitrines verhuizen half april van de Museum Kamstraat naar een van de bovenzalen in Het Valkhof. De opzet van de ArcheoHotspot verandert niet: iedereen kan er aankloppen met vragen of vondsten, om een archeoloog aan het werk te zien of - begeleid - zelf als amateurarcheoloog aan de slag te gaan.

Problemen

Als voldoende vrijwilligers te vinden zijn, kan de Nijmeegse ArcheoHotspot na de verhuizing vaker en langer open. ,,Gelijk met de openingstijden van het museum’’, zegt Annelies Koster, als hoofd van het Gelders Archeologisch Centrum in museum Kam betrokken bij de ArcheoHotspot. 

De problemen waarmee Het Valkhof kampt - tegenvallende bezoekcijfers en interne onenigheid - zijn volgens haar niet van invloed op de verhuizing. De ArcheoHotspot in museum Kam opende in juli vorig jaar als eerste van Gelderland. Het provinciaal depot bodemvondsten en de uitgebreide bibliotheek blijven in Kam gevestigd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.