Archeologen vinden bijna 2000 jaar oude puntgave schaal in Nijmegen: ‘Topstuk met museale waarde’

VIDEONIJMEGEN - Archeologen onderzoeken op de Winkelsteeg in Nijmegen een locatie waar in de Romeinse tijd een nederzetting stond. Behalve sporen van woningen en een waterput troffen ze een puntgave glazen schaal aan: topstuk met museale waarde.

8 reacties

 • Pedro Kantor

  8 maanden geleden
  @christiaan verdiesen: Het moet zowel 2000 jaar oud zijn, EN ook nog eens een keer mooi? U zijt veeleisend. Bent U een vrouw of zo? Het feit dat iets Romeins is wil nog niet zeggen dat het er niet uit kan zien alsof het zo uit de Action kan komen. Slechte smaak is van alle tijden.
 • Tom Hond

  8 maanden geleden
  Hebben ze gewoon bij de action gehaalt en in die kuil gegooit whahahah.
 • christiaan verdiesen

  8 maanden geleden
  maakt niet uit , het is spuug lelijk
 • Willie van Laar

  8 maanden geleden
  Klik IKEA aan en zoek bon bon schaaltje.
 • Paul ter Haar

  8 maanden geleden
  Beetje misleidende titel "...Bataafse schaal", het is dus met alle waarschijnlijkheid een door de Romeinen vervaardigt schaaltje dat in handen was geraakt van een Bataaf. Of het Romeins was valt trouwens ook te betwijfelen, niet alles wat aan hen wordt toegeschreven is ook daadwerkelijk door hen vervaardigt zoals de Trilithon in Baalbek. Niettemin een zeer mooie vondst!
 1. Gezin van schilder die bij vergissing werd doodgeschoten in Beuningen schaamde zich lang: ‘Buitenwereld had een oordeel’
  PREMIUM
  1

  Gezin van schilder die bij vergissing werd doodgescho­ten in Beuningen schaamde zich lang: ‘Buitenwe­reld had een oordeel’

  BEUNINGEN - ,,Mijn leven is verwoest. Het leven van alle drie mijn kinderen is verwoest.” Dierbaren van klusjesman Mehmet Kiliçsoy kunnen in de Rotterdamse rechtbank hun immense verdriet amper beschrijven. Op 6 juli 2020 werd hij in de vroege ochtend met zeven kogels doodgeschoten. Een koelbloedige moordaanslag, als gevolg van een persoonsverwisseling.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen