Vanuit het Hunnerpark komen door het contrast de strakke lijnen van het museumpand goed uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanuit het Hunnerpark komen door het contrast de strakke lijnen van het museumpand goed uit. © Foto: Bert Beelen

Architect die Museum Het Valkhof ontwierp tekent 22 jaar later ook versie 2.0

NIJMEGEN - Ben van Berkel, de architect die Museum Het Valkhof heeft ontworpen, gaat 22 jaar later ook de renovatie van het pand doen. Het is een gebouw waarover de meningen van begin af aan verdeeld waren. Bijvoorbeeld de trap bij de entree: misschien mooi maar ook onhandig. Moet Van Berkel zijn eigen fouten rechtzetten?

11 reacties

  • Ron van Dijk

    5 maanden geleden
    Architect Neys kan zelfs de trap waarderen. Ik heb niks tegen mooie trappen (deze valt voor mij trouwens niet in die categorie), maar we moeten niet vergeten dat een trap ook een practische functie heeft, namelijk om een verdieping hoger te komen. Deze trap is bijzonder onhandig. Eine Fehlkonstruktion, om het eens in het Duits uit te drukken.
  • johan Barn

    4 maanden geleden
    leuk die renovatie, wel jammer van het weg gegooide geld. het was beter geweest als er voor de museum kam lokatie was gekozen, dat is nog steeds een prachtig gebouw.
  • Theo Cools

    4 maanden geleden
    Dus hou je nu je hart vast.
  • Jacob Nederthal

    4 maanden geleden
    Het probleem met de vormgeving wordt uitstekend omschreven: je moet eerst naar binnen en de trap oplopen voordat je de oude stadsmuur en het Hunnerpark nog kunt zien. Voorheen kon je gewoon vanuit de Burchtstraat deze magistrale begrenzing van de binnenstad bewonderen. De manier waarop dit gebouw er plompverloren voor is gezet blijft voor mij agressief ogen.
  • Leon Graaf

    4 maanden geleden
    @Dave Kelders, Klinkt als een beter plan. Waar blijft die Donjon?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.