Volledig scherm
PREMIUM
Stadsbrug De Oversteek met een artists impression van een bloemengewelf die kunstenaar Margriet Smulders er graag zou realiseren. © Margriet Smulders

Architect van De Oversteek: ‘Doe veel meer met deze stadsbrug’

NIJMEGEN - De Oversteek moet niet alleen mooi wezen maar veel meer midden in het stadsleven staan. Architect Chris Poulissen vindt dat er vijf jaar na de opening veel te weinig is gedaan om er een echte stadsbrug van te maken. ,,Dat moet dan wel georganiseerd worden, maar de gemeente hecht er nauwelijks belang aan, heb ik ervaren", zegt Poulissen, die samen met constructeur Laurent Ney voor het ontwerp tekende.

Quote

Eerder is me ook al gevraagd of er een klimmuur tegen aan kan komen. Vind ik ook goed

Chris Poulissen, Architect van De Oversteek

Om die reden omarmt hij ook enthousiast een wild idee dat kunstenaar Margriet Smulders onlangs lanceerde: de onderzijde van de boogconstructie zou ze helemaal willen bedekken met een kunstwerk, met daarop een helder gekleurde bloemenzee. Met dergelijke stillevens heeft Smulders internationaal naam heeft gemaakt. 

,,In elk idee moeten we geïnteresseerd zijn. Deze voorzet is fantastisch en kan leiden tot een uitermate waardevol werk. Eerder is me ook al gevraagd of er een klimmuur tegen aan kan komen. Vind ik ook goed.” 

,,Veel andere architecten zijn verbaasd over die opvatting, omdat dan immers de brug minder te zien is. Maar vanaf het begin moest dit een stadsbrug worden en die moet dan ook geïntegreerd worden in het stadsleven en het stadsgezicht. Gebouwen, events onder de brug: het is allemaal geweldig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.